Kennel Vanguardian    

anni.toikka (a) iki.fi

 
                                        

Yleistä

Olen Anni Toikka ja hankin ensimmäisen basenjini "Jambon" (Windmaker Sijambo Bwana) vuonna 1993. Alunperin olin kiinnostunut vinttikoirista, mutta vinttikoiramainen afrikkalainen basenji erikoisine piirteineen lopulta valloitti sydämeni. Jambo menestyi mukavasti pentuluokissa ollen BIS2-pentu 800 pennun joukossa Turun näyttelyssä. Ensimmäiset sertit tulivat heti "Talvi- ja Kevät-Messareista". Pari vuotta myöhemmin Jambo olikin jo kansainvälisen näyttelyn Best In Show. Se oli myös ensimmäisiä basenejeja, jotka kilpailivat virallisissa maastojuoksukilpailuissa.

Jambon seuraksi tuli vuonna 1995 "Idi" (Ikelas Bayanga). Idi jätti näyttelykehien valloittamisen muille ja keskittyi sohvan ja sydämien valloittamiseen.

Laumamme kasvoi kahdella ihanalla basenjinartulla vuonna 2002 ja 2003, kun kaksikko Aida (Sternhimmels Carpe Diem) ja Nala (Sternhimmels Ex Bona Fide) tulivat meille. Nämä pikkuprinsessat saavuttivat valionarvonsa helposti mutta osoittivat sen lisäksi, että myös alkukantaista koiraa voi kouluttaa. Molemmat tytöistä kilpailevat agilityssä - enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi - Aida medi2:ssa ja Nala medi1:ssa. Nala on myös suorittanut hyväksytysti KIVA Koirakansalainen -testin.

Koko jengi koossa vuonna 2005. Kuvanottohetkellä (vasemmalta) Jambo 13,5 v, Idi 11,5 v, Aida 3,5 v ja Nala 2,5 v.

 

Vuodesta 2000 lähtien olen saanut kunnian toimia Suomen Basenjikerhon toimihenkilönä. Siitä lähtien olenkin käyttänyt paljon aikaani yhdistyksen eri toimikunnissa ja hallituksessa toimimiseen:

  • Hallitus: jäsen vuodesta 2001, varapuheenjohtaja 2002-2004, puheenjohtaja 2005-2007
  • Internet-toimikunta: puheenjohtaja 2000-2006
  • Lehden päätoimittaja 2002-2004, 2006
  • Jäsen monissa eri toimikunnissa vuosien saatossa
  • Suomen Kennelliiton valtuuston jäsen 2007
  • Basenjikerhon kunniakirja myönnetty vuonna 2002
  • Suomen Basenjit ry:n hopeinen ansiomerkki myönnetty vuonna 2007
  • Suomen Basenjit ry:n viiri myönnetty vuonna 2007

Niin sanotussa "oikeassa elämässäni" olen diplomi-insinööri ja KTM. Työskentelen liikkeenjohdon konsulttina ja jos jotain vapaa-aikaa sattuu jäämään, käytän sen urheilullisiin harrastuksiin: kuntosalilla ja ju-jutsu -treeneissä tai ajelen moottoripyörälläni.


Anni ja Aidan tricolour-poika Heko
 


Minulla oli kunnia saada Suomen Basenjit ry:n viiri ja
hopeinen ansiomerkki yhdistyksen 35-vuotisjuhlissa

 

 

 
?Copyright 2006 Anni Toikka. All Rights Reserved. Website Template by Interspire

hogan outlet,cheap air max ray ban outlet,cheap air max 90 cheap nike huarache,nike huarache pas cher cheap ray bans,cheap ray ban sunglass